Rygestop

Individuelt rygestop forløb

Smart rygestop uden vægtøgning

Personlig vejledning efter Kræftens Bekæmpelses rygestop-koncept

5 individuelle vejledninger og selvvalgt STOP-dag

Pris i alt kr. 780


Book en tid her:

Vidste du at…
  • Cigaretter er designet til at gøre brugerne afhængige af dem.
  • Nikotin ændrer den kemiske balance i hjernen, og gør at hjernen higer efter mere og mere nikotin.
  • Nutidens cigaretter afgiver mere nikotin og gør det hurtigere end førhen.

Citat fra Kræftens Bekæmpelse:

Rygning øger risikoen for mere end 15 forskellige kræftformer, og er samtidig skyld i mange andre sygdomme. 13.600 danskere dør hvert år af rygning. Uanset hvor gammel man er, så er det aldrig for sent at holde op. Jo hurtigere man stopper, jo hurtigere kan kroppen begynde at reparere de skader, som røgen har medført.

Røgen påvirker hele kroppen.Tobaksrøg indeholder mere end 7.000 forskellige stoffer. Flere hundrede af stofferne er giftige, og ca. 70 er kræftfremkaldende. I lungerne trænger stofferne over i blodet. Herfra føres de videre ud til alle organer. På den måde kan stofferne gøre skade i hele kroppen1. Men det er individuelt, hvor følsom man er over for stofferne. Derfor er det også forskelligt, hvor hurtigt man bliver syg, og hvilke sygdomme man får af at ryge.
Rygning kan give kræft i næsten hele kroppen. Rygning er den største enkeltårsag til kræft, og øger riskoen for mere end 15 forskellige kræftformer. Rygning kan give kræft i lunger, luftrør, bronkier, mundhule, læber, næsehule, svælg, strubehoved, spiserør, mave, lever, bugspytkirtel, nyrer, nyrebækken, urinledere, blære, tyk- og endetarm, livmoderhals og æggestokke. Samtidig øger rygning risikoen for leukæmi.
Andre sygdomme forbundet med rygning. Udover kræft øger rygning også risikoen for slagtilfælde, hjertekarsygdom, diabetes, KOL, lungebetændelse, tuberkulose, astma, øjensygdomme, leddegigt, hoftebrud, nedsat fertilitet hos kvinder m.m.
Uanset hvor gammel man er, så er det aldrig for sent at stoppe. Jo hurtigere man stopper med at ryge, jo hurtigere kan kroppen begynde at reparere de skader, som rygningen har medført. Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge.